L’art del menjar saludable: explorant el món de les pizzes
La pizza té les seves arrels a la regió de Campania, a Itàlia, especialment a la ciutat de Nàpols, i la massa tradicional es prepara amb farina, aigua, llevat, oli i sal. Amb el pas del temps, s’han obert pas noves masses: opcions saludables per a tots els gustos i necessitats dietètiques. Amb aquestes pizzes, podreu deixar volar la vostra imaginació i pensar en tots els nutrients que podeu incorporar: verdures fresques, proteïnes magres, com el pollastre o el peix, i fins i tot opcions vegetarianes com el tofu o el seità.
Per exemple, la pizza amb base de coliflor és una opció amb baix contingut en carbohidrats i sense gluten, com ens proposa @ameliciousmchef9, qui comparteix idees creatives i receptes saludables a les xarxes socials. La recepta que ens posposa és la següent:
Per a la base de la pizza, tritureu la coliflor en un processador de menjars i per a eliminar-ne l'excés d'aigua, col·loqueu-la en un bol cobert amb paper film i coeu-la al microones durant 6 minuts a la màxima potència. Seguidament, espremeu la coliflor amb un drap de cuina net. A continuació, la barregeu amb la mozzarella, l'ou, la sal i l’orenga fins a obtenir una massa homogènia. Esteneu aquesta massa sobre una safata de forn amb paper vegetal lleugerament oliat, donant-li forma de pizza amb un gruix de 4-5 mm. Coure durant 15 minuts a 180 graus. Un cop feta, afegiu la ceba caramel·litzada, l'albergínia, el carabassó o els ingredients que desitgeu. Torneu a enfornar durant 6-7 minuts més fins que tot estigui cuit. Ja la podeu servir i menjar!
Una altra manera innovadora d'augmentar el contingut de proteïnes i fibra de les vostres pizzes és utilitzar cigrons com a base per a la massa. Comenceu remullant primerament els cigrons i després escorreu-los. A continuació, tritureu-los amb aigua, espècies i herbes aromàtiques per crear una massa saborosa i nutritiva.
A continuació, repartiu la base sobre paper de forn i coeu-la al forn. Un cop feta la base, la podeu cobrir amb vegetals frescos com bròquil, xampinyons i pebrot, i acabar-la amb una capa de formatge fet amb llet d'ametlles o formatge fet amb llet desnatada. Una font d'inspiració per a aquest tipus de receptes és @rutinassaludables, que comparteix consells nutricionals.
Per a més inspiració en receptes de pizzes saludables, seguiu @foodsaludable8,que proposa idees fàcils, ràpides i sanes per a cuinar, com la pizza amb base de tonyina. Els ingredients són 100 grams de tonyina en oli d'oliva, dos ous, i una culleradeta d'all i julivert en pols.
Per a la preparació, comenceu barrejant els ous amb la tonyina o altres conserves ben escorregudes, així com l'all i el julivert en pols. Després, aboqueu la barreja en una paella prèviament greixada amb oli. Cuineu-la per ambdós costats fins que quedi ben feta. Un cop estigui a punt, afegiu els ingredients desitjats per sobre i, a gaudir-ne!
Voleu convertir la vostra passió per la pizza en una experiència culinària nutritiva? La pròxima vegada que tingueu ganes de pizza, recordeu que podeu jugar amb masses innovadores! Veniu als nostres mercats i gaudiu d'aliments de qualitat!