Lassanya
• 12 plaques de lassanya
• 1 pit de pollastre
• 100 g de carn magre de porc
• 100 g de carn de vedella
• 50 g de pernil
• 1 ceba
• 3 cullerades de salsa de tomàquet
• 1 copa de xerès sec
• 300 g de beixamel
• 100 g de formatge emmental ratllat
Bullirem la pasta fins que ens quedi al dente, la colarem i la deixarem refredar ben estirada sobre els fogons de la cuina.
Tallarem a trossos el pit de pollastre i el pernil i a làmines la ceba. Posarem oli en una paella i sofregirem la carn de porc i la de vedella, que ja tindrem picada, amb el pollastre. Hi afegirem la ceba i, quan comenci a agafar color, el pernil i la copa de xerès. Després, les cullerades de salsa de tomàquet i salpebrarem.
Ho retirarem del foc i ho picarem tot, ben fi. Ho tornarem a posar al foc, amb unes cullerades de beixamel perquè ens lligui la massa.
Untarem amb mantega una plata de forn i hi posarem, alternadament, una capa de beixamel, una de pasta i una de massa de carn fins que ens quedin tres pisos. Ho empolsinarem amb força formatge ratllat i ho gratinarem al forn durant uns 10-15 minuts.