Les cireres, el producte dolç de temporada
Ja ha arribat el moment que molts esperàveu: les cireres ja estan als mercats . Aquest petit fruit que agrada petits i grans i que està en la seva màxima esplendor durant els mesos de maig i juny. Les fruites fresques conserven tot el gust i textura original i us proporcionen els nutrients necessaris per l’estació que vivim. I si els podeu aconseguir de proximitat, millor que millor: a Catalunya podem trobar cireres de la Ribera d’Ebre, les Baix Llobregat i del Maresme.
De textura carnosa i ben brillant són una bona opció per als amants del dolç: és una fruita amb força fructosa i fibra (el 2%). No només estan bones sinó que ajuden a mantenir una pell maca i les articulacions en forma gràcies als antioxidants.
Destaquem també la quantitat de vitamina A i C que contenen i que afavoreixen el bon estat de la pell i el bon funcionament dels òrgans. I si el que necessiteu és potassi o calci, aquí teniu també el vostre fruit ideal: evita les rampes a les extremitats, i ajuda a dent si ossos a està forts. A més, la cirera és una bona aliada per mantenir l’elasticitat de la pell, gràcies a un alt índex de betacaortè.
I com es ben sabut, com a bona fruita, és una mina d’antioxidants que ajuden a prevenir l’activitat negativa dels radicals lliures que fan envellir l’organisme i ens ajuden contra les infeccions.
Però tothom alerta amb el pinyol! Conté substàncies que es transformen en cianur, sobretot dins el pinyol. Si no el trenquem, no passa res, però aneu amb compte amb licors o altres derivats casolans fets a base de cireres i pinyols.
Si voleu estar en forma aquesta primavera-estiu i tenir molta energia, les cireres són les vostres aliades. Aneu al mercat i mireu el diàmetre d’aquests tresors vermells que brillen i ens criden des de les fruiteries!
Aquí tens idees de com pots cuinar-les.