Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Les gambes i el marisc, joies gastronòmiques de Nadal

dj., 21/12/2023 - 12:41
Imatge destacada
etiquetes
Nadal
Dies mundials
Peix i marisc
categories
Disfruta els mercats
Receptes i consells

Avui, 21 de desembre, se celebra el Dia Mundial de la Gamba, un dia per posar en valor la tradició nadalenca d’aquest crustaci que es consumeix arreu del món. A banda de la gamba, a Catalunya, durant les festes de Nadal també tenim una gran tradició d’omplir la taula amb plats de marisc. 

Les opcions que podem gaudir són molt variades, des de les gambes a la planxa fins a cloïsses a la marinera, passant per altres propostes de peix com els calamars farcits. Pels amants de la gastronomia i la cuina, aquests dies també és una oportunitat per experimentar amb noves receptes i donar un toc nadalenc als plats tradicionals de marisc: una amanida de gambes amb mandarina i nous, o unes cloïsses al cava, poden ser bones opcions per sorprendre als convidats.

Les gambes són un dels aliments més populars arreu del món, són una gran font de proteïnes i nutrients, i és un aliment molt versàtil que es pot cuinar de moltes maneres: en amanides, en tàrtars, en cremes, en sopes… i sigui quina sigui la seva elaboració, sempre tindran un gust exquisit. 

Al Mercat de la Sagrada Família, hi trobem Peix Fresc Montse i Lluís, on podeu anar a buscar gamba vermella, gamba petita, gamba llagostinera, llagostins, escamarlans, i tota classe de marisc. A més, si voleu sorprendre els vostres convidats amb uns bons entrants, podeu fer encàrrecs de llamàntol, cargolí i caragol punxenc. Per aquestes festes, la Rut ens recomana preparar una gamba vermella fresca a la planxa, ja que és com més es gaudeix el seu sabor, o unes gambes al cava.

Per fer les gambes al cava, simplement heu d’agafar una safata, fer un llit de ceba tallada molt fina, afegir unes fulles de llorer trinxades, posar-li les gambes per sobre, i regar-ho amb cava. Introduir-ho al forn durant uns 5 o 10 minuts, i a menjar!

 

2

 

Al mateix mercat, també hi trobem la Peixateria Galapagos, on també ofereixen gambes fresques i congelades, cigales, llagostins i tota mena de marisc. Per aquests dies, ens recomanen una caldereta de rap amb lluç, rèmol i marisc. I pels entrants dels dinars de Nadal, ens recomanen unes escopinyes al vapor, unes cloïsses a la marinera, uns musclos al vapor o unes vieires gratinades al forn.

 

1

 

A continuació compartim amb vosaltres una recepta senzilla i deliciosa de gambes a l’allet amb cava:

 

Ingredients:

  • Gambes pelades
  • Oli d'oliva extra verge
  • 4 grans d'all, tallats a làmines
  • Bitxo vermell (opcional)
  • 1/2 got de cava
  • Sal i pebre al gust
  • Julivert fresc picat per a decorar

 

Elaboració:

  1. Escalfa una paella amb oli d'oliva a foc mitjà i salteja els grans d'all fins que estiguin daurats.
  2. Afegeix les gambes i el bitxo vermell, i cuina-les fins que estiguin rosades.
  3. Augmenta la temperatura del foc i afegeix el cava. Deixa que la salsa redueixi una mica.
  4. Condimenta amb sal i pebre al gust, i espolvoreja amb julivert picat abans de servir.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal