Llobarro al forn amb musclos i llagostins
2 patates
2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
1 mica de pebre dolç
4 grans d’all
50 ml d’oli d’oliva
120 ml de vi blanc
Herbes de la Provença
Sal
4 talls de llobarro de 180 g
300 g de musclos
8 llagostins mitjans
40 ml d’oli d’oliva
Picada (150 ml d’aigua, ½ all, 1 branca de julivert)
100 ml de vi blanc
Sal
Pebre blanc mòlt
Pelarem i tallarem les patates a rodanxes de mig centímetre. Les col·locarem en una plata, i a sobre hi posarem els tomàquets (també tallats a rodanxes), els grans d’all, i el pebrot tallat a tires. Ruixarem tot amb oli, salarem i ho posarem al forn a una temperatura suau. A mitja cocció hi afegirem el vi blanc, el pebre dolç i les herbes. Ho deixarem al forn fins que les patates s’hagin estovat.
A continuació, salpebrarem el llobarro i col·locarem les quatre porcions de peix a sobre les patates. Ho ruixarem amb l'oli i la picada, hi afegirem el vi blanc i tornarem la plata al forn perquè cogui uns minuts més.
Emplatarem el peix sobre la base de patates, tomàquets i pebrots i ho acompanyarem del marisc que haurem cuit a part (traurem una de les dues closques dels musclos abans). Ho ruixarem tot amb els suc de la cocció.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DE PEIX DE MERCABARNA