Merenga d’ametlles
<p><strong><u>Merenga</u></strong></p><p>-Clara d’ou 30gr</p><p>-Sucre 32gr</p><p>-Sucre glacé 33gr</p><p>-Ametlles 30gr</p><p> </p><p><strong><u>Crema pastissera</u></strong></p><p>-Llet 250ml</p><p>-Vainilla vaina ½</p><p>-Blat de moro 50gr</p><p>-Sucre 38gr</p><p>-Rovell d’ou 60ml</p><p>-Mantega 25gr</p>
Massa merenga
Daurar les ametlles 10min. El forn a 180graus, refredar i picar.
Escalfar el forn 100gr. Muntar la clara a punt de neu, anar incorporant el sucre i el sucre glacé.
Incorporar les ametlles a la massa amb una espàtula.
Incorporar en motlles de mitja esfera petits, introduir al forn.
Deixar reposar en nevera una hora i desemmotllar.
Crema pastissera
Bullir 65gr de llet al la vaina de vainilla, un cop arribi a bullir apagar el foc i deixar infusionar amb la vainilla tapat 30 minuts.
Unir tots el ingredients secs, amb un colador tamisar sobre la llet ja bullida.
Incorporar a foc lent fins que veiem que queda una crema densa, incorporar la resta de la llet i cuinar a foc mig durant 15 minuts.
Apartar del foc incorporar el rovell d’ou i la mantega en daus, barrejar amb un batedor.
RECEPTA DEL RESTAURANT 'CABALLA CANALLA' DEL MERCAT DE LA BARCELONETA PER A MERCAT DE MERCATS 2017