Musclada de Sant Joan
• 1 bitxo petit
• 1 all
• 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
• 2 cebes mitjanes
• 4 tomàquets madurs
• Tres kilograms de musclos mediterranis
1. Aixafar l’all en una paella i deixar-lo daurar a foc lent acompanyat d’un bitxo petit fins que quedi, tot plegat, ben fregit.
2. Afegirem les dues cebes ratllades i després els quatre tomàquets, també ratllats
3. Mentre, haurem posat els musclos nets en una cassola amb 2 o 3 dits d’aigua, al foc. Taparem la cassola i deixarem que els musclos es facin al vapor durant uns minuts a foc mig.
4. Quant els musclos estiguin ben oberts els reservarem i guardarem l’aigua de la cocció que ens quedi a la cassola.
5. Afegirem l’aigua dels musclos al sofregit. (No cal afegir-ne sal)
6. Quan el condiment de la paella és al seu punt, ni massa espès ni massa líquid, el barregem amb els musclos.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA