Musclos amb patates braves per Sant Pere
1,2 kg de musclos
80 cl oli d’oliva
1ceba gran
2 grans d’all
5 tomàquets madurs
50g de tomàquet concentrat
30 g de xili chipotle
Sal
Sucre
pebre negre
1 fulla de llorer
500 g de patata agra
Rentar les patates. Tallar-les a bastons, amb pell, i fregir-les en oli a 140oC fi ns que estiguin toves. Reservar-les. Tallar fi nament l’all i la ceba i ratllar el tomàquet. Posar en una paella l’oli d’oliva, la ceba i l’all, la sal, el sucre i el llorer. Ofegar-ho fi ns que estigui transparent. Afegir el tomàquet ratllat. Quan tot estigui ben sofregit, afegir els xilis i rectifi car de sal i pebre acabat de moldre. Obrir els musclos en una olla amb un dit de líquid, tapar-los i bullir-los durant 2-3 minuts. Escalfar l’oli fins a 180oC. Afegir les patates perquè quedin ben cruixents per fora i toves per dins. En una cassola bonica escalfar la salsa brava, afegir-hi els musclos oberts i, en l’últim moment, hi afegim les patates fregides.
Recepta elaborades pel Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT- UB
En col·laboració amb Gremi de Peixeters de Catalunya i Marisc del Delta de l'Ebre