Ous Benedict
2 english muffins o 4 llesques de pa torrat
4 ous molt frescos
2 talls gruixudets de pernil dolç
Per a la salsa holandesa:
3 rovells d’ou
2 cullerades soperes de suc de llimona
2 cullerades soperes d’aigua
150 g de mantega clarificada tèbia
Sal
Obrirem els muffins i els torrarem. O farem servir les torrades. Tallarem el pernil per la meitat.
Farem la salsa holandesa. Per fer-la, podem seguir la manera tradicional: muntant els rovells, el suc, l’aigua i la sal en un bany maria suau. O la manera ràpida: amb el túrmix.
Escalfarem els ous. Per això necessitarem aigua calenta amb vinagre que no arribi a bullir. Farem un remolí, hi posarem els ous amb molt de compte, els deixarem coure 4 o 5 minuts, els traurem, en tallarem les puntes i els tindrem a punt per acabar el plat.
Posarem les torrades o els muffins al plat, a sobre el pernil, després els ous escalfats i finalment la salsa.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M