Pasta de full amb tomàquet i samfaina
• 4 cercles de pasta de full
• 400 gr de tomàquets ceba
• 5 g de concentrat de tomàquet
• 1 carbassó
• 1 cl d'oli d'oliva
• 1 pebrot
• 1 c.c. de sucre o sacarina
• un pessic de farigola
• sal i pebre
Col·locarem els cercles de pasta de full en una safata de forn, els punxarem amb una forquilla i els reservarem. Per preparar samfaina, primer sofregirem una mica de ceba, carbassó, pebrot i tomàquet, ben picats amb una escumadora .
A continuació, escaldarem els tomàquets i els tallarem a rodanxes d'uns 4 mm de gruix. Traurem les llavors i reservarem les rodanxes en un plat a la nevera.
Amb el concentrat de tomàquet pintarem els cercles de pasta de full amb un pinzell i deixarem la vora sense pintar. Els omplirem amb la meitat del samfaina, i l'altra meitat la reservarem Corregirem de sal i pebre i endolcirem amb sucre o sacarina segons l'acidesa dels tomàquets. Posarem una mica de farigola. Seguidament, col·locarem les rodanxes de tomàquet sense superposar, i omplint els espais amb trossos de tomàquet, sense arribar a cobrir les vores. Posarem sal i pebre, endolcirem, tirarem farigola i l'introduirem al forn, a una temperatura de 200 ºC. Alhora, col·locarem una font buida al forn.
Un cop hagin passat uns 12 minuts, pintarem les pastes fullades amb l'oli d'oliva, els traspassarem, amb l'ajuda d'una espàtula a l'altra font i acabarem de coure. Quan els traiem del forn, banyarem les pastes fullades amb la resta del samfaina.