Patates fregides: més enllà de la clàssica patata en bastons
Si hi ha un aliment que agradi a gairebé tothom i que aixequi passions entre els consumidors són les patates fregides. Ja sigui d’acompanyament de qualsevol plat o una gran ració amb ketchup i maionesa per picar, són molt pocs els que s’hi resisteixen.
Com també passa amb altres verdures i hortalisses, les patates poden tallar-se de manera diferent segons l'ús culinari que desitgem. En aquest sentit, no necessites ser un artista per esculpir les patates com a tal; només cal un bon maneig del ganivet.
Així doncs, avui parlem de més formes per tallar aquest tubercle, perquè no se t'escapi ni un i t'animis a provar-los tots. Aprèn a tallar patates per a tota mena de guarnicions, per fer braves, per coure, per sorprendre… però, sobretot, per gaudir! Agafa el ganivet i preparat per sortir de la rutina patatera.
- Patates espanyoles: També conegudes com a patates de batalla, és el tall tradicional de la patata fregida. No és més que la patata que has vist sempre acompanyant a casa o en restaurants a carns i peixos. Són allargades, d’uns 5 centímetres de longitud i entre 1 i 1,5 cm de gruix.
- Patates gajo: El més comú és que les patates gajo es fregeixin o siguin fornejades amb pell i sempre molt condimentades amb espècies. És freqüent que s'acompanyin amb salses. A aquest tall també se li coneix com a patates deluxe.
- Pont neuf: La més refinada de les patates allargades és, sens dubte, la pont neuf, que porta el nom del pont més antic de París i no pot faltar als restaurants més exquisits de país veí. Un cop fregides, es munten en forma de pont, amb dues tires de patates sobre el plat i dues més sobre en perpendicular.
- Patates en espiral: És una forma simpàtica de presentar unes patates fregides o patates rostides en un dinar per a nens o en un dinar informal, ideal per fer en una barbacoa o gaudir d'un àpat a l'aire lliure, entre d’altres coses, perquè no calen coberts per menjar.
- Patates Hasselback: Les patates Hasselback són patates rostides al forn a les que els han fet uns talls i se'ls ha afegit mantega i altres condiments. És una recepta molt fàcil per a servir com a guarnició, ja que combinen perfectament amb carns rostides, aus o plats de peix al forn.
Si abans ja gaudies de les patates fregides ara estem segurs que al·lucinaràs! Bon profit!