Paté casolà
• 200 g de pit de pollastre o gall dindi
• 100 g de pernil salat
• 75 g de mantega
• Una mica de canyella en pols
• Unes fulles d'estragó
• Julivert
• 1 sobre de gelatina
• 150 g de cansalada a talls fins
• ½ taronja
• 4 cullerades de gelea de grosella
Picarem la carn i el pernil fins que ens quedi una massa ben fina i farem el mateix amb les fulles d'estragó.
En un bol fondo posarem la carn picada, la sal, la canyella i el pebre i ho barrejarem bé. Untarem amb mantega el fons d'una terrina ovalada de fang amb tapadora i hi posarem les llenques de cansalada. Després hi posarem una capa de carn i una de fulles d'estragó, una nova capa de carn i una altra d'estragó i ho acabarem amb una capa de carn.
Taparem la terrina i ho courem al bany maria, al forn, durant una hora. Passat aquest temps, decorarem la superfície del paté amb unes rodelles de taronja i hi abocarem per sobre la gelatina, que haurem dissolt amb aigua. Ho ficarem a la nevera durant quatre hores.
Ho podem servir amb una salsa calenta feta amb la gelea de grosella i una cullerada d'aigua.