Pel Dia Mundial dels Llegums, hamburgueses de llenties, arròs i verdures
- 200 g de llenties pardines cuites
- 200 g d’arròs integral
- 1 ceba
- 150 g de xampinyons
- ½ coliflor petita cuita
- ½ gra d’all
Imaginar un món sense llegums és com intentar entendre un llenguatge sense paraules: una tasca impossible. Els llegums són la pedra angular de la nostra alimentació quotidiana i un element essencial en les nostres cuines. És per això que, el pròxim 12 de febrer se celebra el Dia Mundial dels Llegums, una celebració que té com a objectiu realçar la importància d'aquests productes.
Tot i que molts de nosaltres en mengem de forma regular, coneixes realment quins són? Doncs bé, aquesta família es compon pels fesols, els cigrons, les llenties, les mongetes i els pèsols, entre d’altres. A banda de la seva versatilitat a la cuina, els llegums són una font de vitamines i minerals essencials per a la nostra salut.
Les llenties, per exemple, destaquen com una excel·lent font de ferro, vital per prevenir l'anèmia i mantenir una òptima funció cognitiva. Els cigrons, d'altra banda, aporten una dosi saludable de vitamina C, clau per al sistema immunitari i la producció de col·lagen, mentre que els fesols negres són una font rica en calci, beneficiós per a la salut dels ossos i les dents.
Els mercats de Barcelona busquen promoure els llegums com a part essencial d'una vida saludable. Per aquest motiu, durant la celebració del Dia Mundial dels Llegums, es realitzaran diverses activitats per destacar els seus valors nutricionals i fomentar el seu consum responsable, amb la col·laboració dels dietistes del CAP Casanova i el Ninot.
Per aquells que busquen inspiració culinària i consells pràctics sobre com cuinar els llegums, tenim una recepta espectacular per compartir-vos! I és que les hamburgueses de llenties, arròs i verdures no us deixaran indiferents!
Elaboració:
- Saltejar la ceba tallada a daus molt petits juntament amb l'all a la paella.
- Afegiu els xampinyons i saltegeu-los amb la ceba fins que estiguin ben tendres.
- Coeu la coliflor al vapor durant uns minuts i després incorporeu-la a la paella juntament amb les altres verdures. Continuar cuinant a foc lent.
- De mentre, bullir l’arròs integral.
- Un cop l'arròs estigui llest, afegiu les llenties en un bol i barregeu tots els ingredients.
- Modeleu la mescla en boles uniformes i aixafeu-les. Deixeu-les reposar a la nevera perquè agafin consistència.
- Quan les hamburgueses estiguin llestes, escalfeu una paella amb un raig d'oli i cuineu-les durant 2 minuts a cada costat fins que estiguin daurades. A continuació, serviu-les.
Per acabar, us atreviu a acceptar el repte i incorporar més llegums a la vostra alimentació diària?