Pintxo de salmó marinat
300 g de salmó fresc net
30 g de sal fina
30 g de sucre
1 pessic de pebre blanc mòlt
1 branca de fonoll
Oli d’oliva verge
Salmó marinat
1 barra de pa
50 g de mantega o formatge Philadelphia
12 olives farcides
12 branques de cibulet
12 unitat de broquetes de bambú
Barrejarem tots els ingredients (sal, sucre, pebre, fonoll i oli) i els col·locarem sobre el salmó. El deixarem marinar en fred durant 24 hores i quan hagi passat aquest temps, retirarem l’excés de marinada i el pintarem amb oli d’oliva.
A continuació, tallarem el pa (prèviament torrat o no). Untarem el pa amb la mantega o el formatge Philadelphia, i a sobre de cada llesca hi posarem un tall de salmó filetejat. El salmó l’haurem de posar enroscat, i a sobre ho guarnirem amb una mica de cibulet i una oliva farcida.
A l’hora de presentar aquest aperitiu a la taula, es pot punxar amb les broquetes o no.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA