Pizza de pebrot escalivat
• 1 cullerada de concentrat de tomàquet
• 2 pebrots vermells
• 1 pebrot groc
• 3 grans d'all
• 1 cullerada de julivert fresc
• Sal
• Pebre negre
• 1 cullerada d'oli d'oliva
Per a la base:
• 175 g de farina
• ¼ culleradeta de sal
• 1 culleradeta de llevat en pols
• 1 culleradeta d'oli d'oliva
Per a la base de pizza, començarem tamisant la farina i la sal en un bol. Hi afegirem el llevat. Farem un forat al centre i abocarem en ell l'oli d'oliva i 150 ml d'aigua tèbia. Barrejarem fins que aconseguim una massa consistent. La pastarem fins que tingui una textura suau i elàstica. Ficarem la massa en un bol untat amb oli, el cobrirem i deixarem reposar en un lloc temperat durant 1 hora. Abocarem la massa sobre una superfície enfarinada i la pastarem durant 2 o 3 minuts més.
Estendrem la massa amb un corró en un cercle d'uns 35 cm. El col·locarem en una placa de coure greixada amb oli. Pessigarem els extrems de la base per formar una vora i la untarem amb el concentrat de tomàquet.
Distribuirem per sobre el pebrot tallat en juliana, el julivert picat i l'all picat. L'assaonarem amb sal i pebre.
Abans de coure la pizza, la deixarem reposar uns 20 minuts. Mentrestant, posarem a pre-calentar el forn a 200aC. Finalment, ruixarem la pizza amb un rajolí d'oli i la courem al forn durant 15 - 20 minuts.