Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Pizza romana de mortadel·la i festucs

dj., 08/05/2025 - 08:59
Imatge destacada
etiquetes
Cuines del Món
categories
Receptes i consells
Primer plat
Dificultat mitjana

Ingredients (per a 2 pizzes grosses):

  • 400 g de farina de blat
  • 75 g de farina d’arròs
  • 25 g de farina de cigró
  • 300 g d’aigua freda
  • 8 g de sal
  • 0,7 g de llevat fresc
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 10 llenques de mortadel·la de Bolonya
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 250 g de festucs pelats
  • 2 burrates
  • parmesà ratllat
  • Unes fulles de ruca o d’alfàbrega (opcional)

El nom de l’embotit mortadel·la té origen italià, tot i que té orígens diversos. Alguns afirmen que aquest mot prové de “morter”, que és l’instrument amb el qual es molia la carn de porc per fer-ne d’ella una pasta per posteriorment cuinar-la, o bé de la “murta”, una espècia que s’utilitzava a l’antiga Roma per condimentar les salsitxes. Sabies que la mortadel·la més famosa, la de tipus Bolonya, també s’elabora a casa nostra?

Aquest embotit aporta molta energia, proteïna i greixos d’origen animal, també minerals com ferro, potassi, sodi i fòsfor, i finalment vitamines del grup B.

És un aliment elaborat a partir de la carn del porc, o bé de carn de porc barrejada amb carn de vedella que es pica molt finament i s’emboteix en budells gruixuts, gairebé sempre artificials, es cou al forn amb poca humitat, i llavors es ven amb aquest color rosa característic. Als mercats de Barcelona la trobareu amb olives, amb pebre verd, de pollastre o de gall dindi.

Avui us proposem una recepta, extreta del llibre Temps de mercats Vol.3, senzilla i deliciosa que junta la mortadel·la amb el seu país d’origen, Itàlia:

Elaboració:

1. En un bol, barregeu la farina i la sal; i en un altre, el llevat, l’oli i l’aigua.

2. Incorporeu el contingut del segon bol al primer en tres vegades. Pasteu-ho fins a obtenir una massa fina i homogènia. 

3. Feu-ne una bola i pinteu-la amb oli. Torneu-la al recipient conjunt i cobriu-la de paper film. 

4. Al cap de 10 minuts, agafeu la massa, pasteu-la uns quants minuts i torneu a posar-la a dins del recipient, tapada. Repetiu aquesta operació tres vegades.  

5. Ben tapada, deixeu-la dins de la nevera entre 24 i 72 hores (passat aquest temps, la massa haurà doblat el seu volum i s’haurà tornat molt esponjosa).  

6. A sobre d’una superfície enfarinada, dividiu la massa en dues parts iguals. Estireu-la amb els dits i col·loqueu cada una de les parts a sobre d’un paper de forn pintat amb oli. Cobriu-les amb un drap i deixeu-les fermentar prop d’una hora.

7. Mentre fermenten, tritureu els festucs amb l’oli.

8. Repartiu la barreja per la superfície de les pizzes i enforneu-les a 250 °C de 7 a 10 minuts.

9. Tres o quatre minuts abans de treure les pizzes del forn, disposeu-hi 5 llenques de mortadel·la per damunt, una burrata al centre i el parmesà ratllat.

10. Podeu decorar-les amb unes fulles d’alfàbrega o de ruca tot just abans de servir.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Salut
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal