Pollastre a la cervesa
8 cuixes de pollastre sense pell
1 llauna de cervesa
3 grans d’all
1 ceba gran
2 pastanagues
150 g de xampinyons petits
500 ml de brou de pollastre
Oli d’oliva, sal i pebre
Rentem les cuixetes amb aigua i les assequem amb paper de cuina. Salpebrem.
Pelem els alls i els laminem. Pelem la ceba i la piquem ben fina. Pelem les pastanagues i les tallem a rodelles. Rentem els xampinyons i els tallem a quarts.
En una cassola petita posem a escalfar el brou de pollastre a foc baix (si no teniu brou, podem fer servir aigua mineral)
Posem a escalfar una cassola baixa i ample i afegim oli suficient per cobrir la base. Marquem el pollastre i reservem.
A la mateixa cassola, fregim l’all i la ceba, a foc moderat. Salem. Quan comenci a enrossir, li afegim la pastanaga i els xampinyons. Deixem coure uns 5 minuts i incorporem el pollastre que teníem reservat. Mullem tot el conjunt amb la cervesa i deixem reduir a la meitat.
Ho cobrim amb el brou calent i deixem que faci xup-xup durant uns 20-30 minuts, primer a foc fort i després a foc suau. Rectifiquem de sal.
Ho servim acompanyat d’arròs i verdures.
Recepta de Marta Codina i l'aula de cuina del Mercat de la Guineueta