Pollastre tandoori
• 1pollastre i ½ trossejat
• 6 culleradetes de crema de llet
• 10 culleradetes de iogurt tipus grec
• ½ culleradeta de comí
• 2 culleradetes de pebre vermell
• ½ cullerada sopera de cúrcuma
• 4 alls picats
• 3 cullerades de gingebre
• ¼ de got de suc de llimona
• 1 pessic de safrà, oli i sal
Netejarem el pollastre i deixarem que s'eixugui a sobre d'un paper absorbent. En un recipient apte per anar al forn, batrem la crema de llet fins que agafi consistència, li afegirem després el iogurt, l'all, el comí, el safrà, la cúrcuma, el pebre vermell i el gingebre. Ho salarem i barrejarem bé tots els ingredients amb els làctics.
Ficarem el pollastre en la barreja, taparem el recipient amb film de plàstic i el deixarem reposar a la nevera fins a l'endemà.
Col•locarem el pollastre a la reixa del forn, prèviament escalfat, amb la posició de grill i posarem a sota el recipient on ha estat a la nevera per recollir el suc que vagi caient al coure's i per anar-lo banyant de tant en tant amb el que queda.
Pujarem la temperatura i anirem regant el pollastre amb el suc. Ho deixarem de 15 a 20 minuts i el girarem perquè es faci bé per totes dues bandes. Ho retirarem quan estigui lleugerament torradet per fora.