Porros niçoise
• 4 cullerades d'oli d'oliva
• 1 ceba ratllada fina
• 8 porros petits
• 3 tomàquets, tallats a vuitens i pelats
• 1 gra d'all picat
• 1 cullerada d'alfàbrega fresca
• 1 cullerada de julivert fresc
• 8 olives negres, sense pinyol
• Sal i pebre negre
• Branquetes d'alfàbrega
Escalfarem l'oli en una paella. Hi afegirem la ceba i deixarem que cogui durant 5 minuts, fins que estigui tova. Afegirem els porros i els courem, remenant, just fins que comencin a daurar-se.
Incorporarem el tomàquet, l'all, l'alfàbrega, el julivert, les olives, la sal i el pebre. Cobrirem la paella amb una tapadora i courem a foc lent durant 15-20 minuts, remenant de tant en tant, fins que els porros estiguin tous.
Retirarem els porros de la paella amb una escumadora i els distribuirem entre quatre plats de servir prèviament escalfats. Bullirem la salsa durant 1-2 minuts, fins que s'hagi reduït i espessit. Abocarem la salsa sobre els porros, els decorarem amb branquetes d'alfàbrega i els servirem calents o a temperatura ambient.