Purpittuni
• 1 k de carn de vedella picada
• 1 ceba
• 5 llesques de pa de motllo
• 1 dl de llet
• 150 g de formatge caciocavallo ratllat
• 250 g de formatge caciocavallo fresc
• 150 g de pernil dolç
• un polsim de sal
En un bol, treballarem la carn, el pa de motllo que haurem xopat en llet i el formatge ratllat fins que ens quedi una barreja homogènia que rectificarem de sal.
La col·locarem sobre un full de paper d’alumini untat amb oli i li donarem la forma d’una gran mandonguilla ovalada. Al mig de la massa i tot al llarg, farem una obertura amb els dits, que és on posarem el formatge fresc, la ceba i el pernil dolç tallat a tires. Tornarem a unir els dos extrems de la massa i l’embolicarem bé amb el paper d’alumini.
L’enfornarem a 180º durant un quart d’hora, la treurem del forn i la deixarem reposar uns 10 minuts abans de tallar-la en llesques d’uns dos dits d’amplada. Ja la podrem servir.
Si no trobem formatge caciocavallo, el podem substituir per provolone. I, pel que fa a la versió fresca del caciocavallo, un formatge fresc de vaca també ens hi anirà bé.