Rajada a l’all cremat (Bodega Pasaje)
- Rajada
- 8 grans d'all laminat
- 40 g d'avellanes
- 40 g d'ametlles
- 35 g de pa, com més dur millor
- 15 g de julivert
- 350 g de tomàquet pera tallat
- 250 ml de fumet
1. Primer preparem la picada d’all: posem l'all a daurar a foc mitjà i, en un parell de minuts, hi sumem les avellanes i les ametlles crues. Quan ho tenim dauradet hi afegim pa -si és dur millor- i julivert. A continuació, hi afegim tomàquet pera tallat. Per últim, hi tirem el fumet. Ho deixem tot a foc lent i un cop comença a bullir ho anem barrejant, sense parar, durant aproximadament 20 minuts. Transcorregut aquest temps, la lligarem amb oli mentre l'anem triturant. Perquè quedi més fina, la podem passar per un colador. En acabar, hi posem sal i pebre.
2. Tornem a posar la salsa a bullir. “Sal-pimentem” la rajada i l'afegim a la picadeta. Reduïm a foc mitjà i ho deixem uns tres minuts. A l’hora de servir el plat hem d'anar amb cura perquè es trenca fàcilment.