Ratolins del Nadal
• 50 g all tendre
• 250 g de tomàquet madur
• 300 g de ceba
• 300 g de pastanaga
• 10 g de julivert
• Sal
• Pebre negre
• Farina
• Brou de peix / aigua
• 12 calamars frescos mitjans
• Pebre vermell dolç
• 20 g d’ametlla torrada
• 3 ous frescos
Per a la decoració:
• Porradell
• Tomàquet xerri
• Panses
Sofregir la meitat de la ceba, l’all tendre i la pastanaga a daus. Afegir potes i aletes picades. Remenar mentre es cou. Refredar. Afegir 3 ous batuts. Farcir els calamars amb la barreja i tancar amb escuradents. Enfarinar i fregir fins a enrossir-los i retirar del foc. En el mateix oli, sofregir cebes i tomàquets i afegir els calamars. Mullar amb aigua o coure amb un brou de fumet vermell. Coure a foc suau. Un cop tous, afegir la picada. Coure un xic més. Disposar al plat una mica de salsa de cocció. Decorar els calamars en forma de ratolí.