Raviolis de mató
Per a la massa dels ravioli:
• 300 gr de farina
• 3 ous
Per al farcit:
• 250 g de mató
• 500 g de bledes
• 100 g de parmesà ratllat
• 6 fulles de sàlvia fresca
• 1 ou
• 1 culleradeta de nou moscada
• 40 g de mantega
• 1 gra d’all
Separarem les fulles de les bledes i les courem al vapor 5 minuts. Les picarem i en un bol les afegirem al mató, l’ou, 30 grams de parmesà ratllat i una mica de nou moscada. Rectificarem de sal i amassarem bé tots els ingredients.
Prepararem la pasta fresca i l’estendrem sobre una superfície enfarinada en làmines molt fines. En farem unes tires de 5 cm d’ample.
Al mig de cada tira hi posarem una culleradeta del farcit, a una distància de 5 centímetres l’una de l’altra, plegarem la part lliure i premerem amb els dits al voltant del farcit. Tallarem els raviolis amb una roda per tallar pasta i els deixarem assecar sobre un drap uns 10 minuts.
Posarem a bullir aigua amb sal i hi afegirem els raviolis, que hauran de bullir durant 10 minuts. Fondrem la mantega en un cassó i hi afegirem la sàlvia a tires i l’all en làmines.
Escorrerem els raviolis amb una escumadora i els posarem en una plata. Hi abocarem la mantega d’all i sàlvia per sobre i la resta de parmesà i ja els podrem servir.