Recepta d'amanida de llenties amb figues, raïm i magrana
Ingredients (per a 4 persones)
- Enciam tipus roure i enciam llarg
- Llenties cuites
- 8 figues fresques
- 2 peres conferència
- 1 magrana
- Raïm blanc i negre
- 1 grapat de nous
- Formatge fresc de cabra
Per a la vinagreta:
- 4 cs d’oli d’oliva
- 1 cs de vinagre balsàmic
- 1 cc de mel
- 1 cc de mostassa
- Sal
Elaboració
Abans de preparar la recepta que us presentem avui d’amanida de llenties amb figues, raïm i magrana, heu de saber que les primeres figues apareixen entre juny i juliol, encara que sobretot a finals d'agost. Al mercat es poden trobar diferents tipus de figues fresques i seques. Contenen molta fibra i vitamines, i a més, també són riques en calci, ferro i potassi. Tenen un efecte digestiu i ajuden a controlar els problemes de restrenyiment. Ara que en sabem una mica més, anem a cuinar!
Primer de tot, rentem els enciams i traiem l'excés d’aigua. Seguidament, rentem les figues, les pelem, les assequem i les tallem en 4 trossos. També netegem el raïm, el tallem per la meitat i traiem les llavors. Partim la magrana per la meitat i la desgranem. Agafem el formatge i el tallem a daus petits i després agafem les peres, les pelem, i les tallem en tires o en daus, al vostre gust.
Per fer la vinagreta, agafem l’oli, el vinagre, la mel, la mostassa, i la sal. Disposem tots els ingredients que teníem reservats prèviament: les fulles d’enciam a la base i la resta per sobre. Per acabar, ho coronem tot amb nous esmicolades i la vinagreta.
Consells
- Quan aneu a comprar les figues al mercat, per saber si estan prou madures, toqueu–les una mica amb els dits i si cedeixen al tacte és que estan al punt.
- A casa, les podeu conservar en un recipient o safata (sense que es toquin entre elles) i dins la nevera fins a un màxim de dos o tres dies.
- Si les figues que teniu son seques, podeu bullir-les abans perquè us quedin més tendres
Aquesta recepta ha estat extreta del llibre Temps de mercats Vol 2. Us animem a cuinar aquesta amanida de temps de tardor!
