Recepta de gaspatxo de síndria
- 1 kg de síndria
- ½ cogombre
- ½ ceba tendra
- ½ gra d’all
- 4 fulles de menta
- ½ pebrot verd italià
- 1 rajolí de vinagre de vi
- 1 rajolí d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre negre
Avui us duem una recepta senzilla de preparar i que és ideal per refrescar-se en èpoques de calor. Es tracta d’un gaspatxo de síndria, un plat del segon volum de la guia-receptari 'Temps de mercats'.
Elaboració:
- Peleu la síndria i traieu-ne les llavors. Reserveu-ne la carn.
- Peleu el cogombre i traieu-ne les llavors. Reserveu-lo.
- Trossegeu la síndria, el cogombre, la ceba, l’all i el pebrot. Amaniu-los amb l’oli, el vinagre, la sal i el pebre. I deixeu macerar tots els ingredients dins un bol 24 hores a la nevera.
- Bateu-ho fins a obtenir una barreja homogènia. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- A l’hora de servir-lo, decoreu el gaspatxo amb unes fulletes de menta.
Si us ha agradat la proposta i en voleu saber més, podeu consultar el segon volum de 'Temps de mercats'.