Receptes per escalfar els dies freds
Una bufanda, una llar de foc o una manta són maneres efectives de protegir-se del fred hivernal, però n’hi ha una igual de bona… i a més deliciosa: el menjar!
Sopes, cremes i guisats ben calents poden fer-te entrar en calor mentre gaudeixes de plats amb ingredients frescos i de proximitat que pots trobar als mercats de Barcelona. Aquí et deixem tres receptes fàcils i irresistibles per escalfar els teus dies d’hivern.
En primer lloc, un clàssic: la sopa de pollastre. La influencer Cocina con Coqui ens ensenya com preparar-ne una de ben senzilla i irresistible:
INGREDIENTS (Per a dues persones)
- 2 cuixes de pollastre
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 3 xampinyons
- 3 alls
- 1 culleradeta d'herbes provençals
- 1,5 L d'aigua
- 1 culleradeta de sal
- Pebre negre
- 80 g de fideus
- Oli
- Julivert fresc
ELABORACIÓ:
- Talla les verdures a trossos petits i separa la contra cuixa dels pernilets del pollastre.
- Daura el pollastre en una olla a foc fort amb un raig d’oli, sal i pebre.
- Retira el pollastre i salta les verdures 2–3 minuts a la mateixa olla.
- Afegeix les herbes provençals, torna a posar el pollastre, afegeix l’aigua i la culleradeta de sal i porta-ho a ebullició.
- Retira l’escuma que es formi, abaixa el foc, tapa l’olla i cou durant aproximadament 1 hora.
- Retira el pollastre i afegeix els fideus a l’olla. Mentrestant, esmicola el pollastre en trossos petits.
- Quan els fideus estiguin fets, torna a afegir el pollastre esmicolat, rectifica de sal si cal i incorpora julivert fresc.
En segon lloc, la Marta Sanahuja coneguda a les xarxes com a @deliciousmartha, ens ensenya a preparar una crema de carabassa amb cruixent ibèric:
INGREDIENTS (per a dues persones)
- ½ carabassa
- 30 g de formatge de cabra
- 3 talls de pernil ibèric
- Nous caramel·litzades
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Trosseja la carabassa i cou-la en aigua abundant fins que estigui tendra.
- Retira l’aigua i tritura la carabassa. Afegeix l’aigua de la cocció fins a aconseguir la textura desitjada.
- Salpebra i afegeix el formatge de cabra, i torna a triturar.
- Posa el pernil entre paper absorbent al microones fins que quedi cruixent.
- Serveix la crema en un bol, decora amb les nous i el cruixent de pernil, i llest per menjar!
Per últim, una opció vegana i reconfortant de la mà de la Gloria Carrión (@lagloriavegana), influencer de receptes Plant Based: llenties amb verdures i mossos vegetals.
INGREDIENTS (6 racions)
- 500 g de llenties pardines crues
- 2 L d’aigua
- 1 tomàquet
- 1 pebrot verd
- 1 tros de pebrot vermell
- 1 ceba
- 4 grans d’all
- 2 pastanagues
- 1 patata
- Comí, pebre vermell, cúrcuma i pebre negre
- Sal
- Oli d’oliva
- 250 g de mossos d’Heura
ELABORACIÓ:
- Neteja bé les llenties.
- Daura en una cassola amb oli d’oliva el tomàquet, la ceba, els alls i els pebrots.
- Incorpora les espècies, les llenties, l’aigua i una fulla de llorer. Porta-ho a ebullició a foc fort.
- Redueix el foc al mínim i afegeix les pastanagues i patata trossejades. Cou durant 40 minuts amb tapa.
- Mentrestant, salta els mossos vegetals en una paella a part.
- Tritura les verdures cuites fins a obtenir un puré homogeni. Afegeix-lo a les llenties juntament amb els mossos vegetals.
- Continua la cocció uns 8 minuts més, remenant de tant en tant.
Amb aquestes receptes ja no tens excusa per passar fred aquest hivern! Aprofita els ingredients frescos i de proximitat dels mercats de Barcelona i gaudeix de plats plens de sabor.
