Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Receptes nadalenques de la mà de De Cruz Morales i Soler Capella

dl., 04/12/2023 - 08:48
canelons
etiquetes
Nadal
categories
Receptes i consells

Per Nadal és temps de tradicions, de família i de gastronomia. Els àpats d’aquests dies tan especials reuneixen família i amics al voltant de la taula per compartir plats tant tradicionals com innovadors, que fan de les reunions una trobada especial.

A la Carnisseria de Cruz Morales, situada al Mercat del Ninot, hi trobareu tota classe de carn per aquestes festes: xai, cabrit, pollastre, bou, vaca… Ens han compartit una recepta senzilla i deliciosa que podeu preparar durant aquestes festes de Nadal: un xai petit conegut com a “lechazo de Tudela” a la cassola. Simplement, heu de posar-li aigua, llimona, romaní, sal i pebre, deixar coure i, una vegada llest, a emplatar!

A més, també ens han compartit una recepta dels tradicionals canelons, un dels plats més típics de la gastronomia catalana durant l’època de Nadal. Per aquesta recepta, utilitzarem carn de pollastre, vedella i cansalada

  • Afegir sal i pebre a la carn.
  • Tallar-la petita i posar-la en una cassola amb oli calent, ceba, all i llorer. Deixar la carn que es vagi rostint.
  • Quan està rostida, cobrir-la d’aigua i deixar-ho bullir aproximadament durant una hora a foc lent.
  • Una vegada llest, retirar la carn, i trinxar-ho a la picadora (excepte el llorer).
  • Afegir la beixamel (la pots comprar prèviament feta).
  • En un altra olla, posar aigua a bullir amb sal i oli. Tirar les plaques de pasta una a una, i deixar-les aproximadament 15 minuts.
  • Una vegada fetes, deixar-les refredar i col·locar-les damunt d’un marbre de cuina.
  • Posar una mica de carn en cada una i cargolar-les.
  • Agafar una safata de forn, untar-la en mantega i col·locar els canelons. Posar la beixamel a sobre, formatge ratllat i uns daus de mantega.
  • Cap al forn, i llest!

També hem parlat amb la parada Soler i Capella, del Mercat de Provençals. Estan especialitzats en carn de poltre, xai i cabrit, i ja fa 50 anys que es dediquen al sector de la carnisseria. En Juan Antonio ens ha compartit una recepta de fricandó per preparar aquestes festes. Per fer aquesta recepta, necessitarem carn de poltre:

  • Agafar la carn de poltre i enfarinar-la amb una mica de sal i pebre.
  • Agafar una cassola i introduir la carn per marcar-la.
  • Una vegada llest, retirar l’oli sobrant, i en la mateixa cassola preparar un sofregit de ceba i tomàquet.
  • Quan el sofregit estigui llest, afegir farigola, llorer i un raig de conyac.
  • Posar la carn a dins, i afegir brou de pollastre o aigua. El brou farà que quedi més consistent i gustós.
  • Deixar-ho coure durant 45 minuts o 1 hora, comprovant que la carn no es desfaci.

I ja ho tenim llest! En Juan Antonio ens aconsella que una vegada cuinat, ho deixem un dia a la nevera, ja que es potencia el gust del brou. Tot i això, també ho pots gaudir al moment!

I si busques més sabors, se li pot afegir bolets com els moixernons, patates, pèsols… i tot allò que et vingui de gust!

Bon profit!

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal