Receptes ràpides, lleugeres i refrescants
Quan les temperatures pugen, sovint ens ve de gust menjar plats més lleugers i frescos que ens ajuden a sentir-nos millor i a mantenir-nos actius durant el dia. A més, aquestes opcions acostumen a ser més ràpides de preparar, cosa que ens permet passar més temps gaudint amb la família i els amics i menys temps a la cuina!
A continuació, us presentem algunes receptes perfectes per a dinars i sopars a l'aire lliure, pícnics o simplement per a aquells dies en què no vols complicar-te la vida a la cuina!
Tens previst passar el dia fora i busques un plat pràctic? L’amanida de quinoa amb verdures és l’opció ideal. Us presentem una recepta inspirada en @realfooding on només necessites una tassa de quinoa - ja preparada, o bé, si és necessari, pots utilitzar un bric de caldo de verdures o simplement aigua per coure-la -, 500 grams de carabassa, 100 grams de ceba morada, mig got de nous picades i mig got de magrana.
Per preparar el plat, talla la carbassa pelada a daus i la ceba en làmines. Col·loca-les en una safata de forn i rosteix-les amb una mica d’oli i sal durant 25-30 minuts. Si necessites cuinar la quinoa, fes-ho en un cassó amb aigua o brou i una mica de sal durant uns 15 minuts. Retira la quinoa del foc i deixa-la refredar. En un bol gran, barreja la quinoa amb les verdures rostides, les nous, la magrana, el julivert, una mica d’oli d’oliva, sal i pebre al gust.
Els rotllets d'enciam farcits de pollastre amb verdures també són una gran aposta que ens fa @olgamariamx! Per preparar-los, posa 500 grams de pit de pollastre tallat a daus en un bol. Afegeix cinc culleradetes de salsa de soja, dues cullerades d'oli de sèsam, quatre cullerades de vinagre, una cullerada d'all picat, una cullerada de gingebre ratllat i cibulet picat. En una paella amb una mica d'oli de sèsam, posa una tassa de verdures tallades, com una barreja de pastanaga, bròquil i coliflor. Uns minuts després, afegeix el pollastre. Quan estigui cuit, serveix-lo sobre fulles d'enciam francès. Per a la salsa, barreja salsa de soja amb suc de llimona, suc de taronja i unes rodanxes de xile serrà.
Per als amants del peix, res millor que un cebiche de lluç inspirada en @recetas___sanas. Per elaborar aquest plat cal: barreja el suc de llimona amb el de taronja, la ceba, el tomàquet, els raves, el cogombre i la sal (tot prèviament tallat). Afegeix-hi el lluç a daus i el coriandre. Barreja-ho de nou, tapa-ho i deixa-ho reposar a la nevera durant almenys 2 hores. Abans de servir pots decorar el plat amb làmines o daus d'alvocat i coriandre picat.
I una altra gran idea és el carpaccio de carabassó, ideal per als dies calorosos! Us proposem una recepta de la mà de @guinda.guindilla. Per preparar-ho, només necessites un carabassó, un suc de mitja llimona, una cullerada de mostassa en gra - o la que t’agradi/tinguis -, sal i pebre, tres cullerades d'oli d'oliva, formatge parmesà ratllat i tàperes al gust.
Per començar, tallar el carabassó en rodanxes fines o tires. Barrejar els ingredients de la vinagreta (suc de llimona, mostassa, sal, pebre i oli d'oliva) i, remoure bé. Afegir la vinagreta als carabassons de manera que quedin ben coberts. Deixar reposar uns 20 minuts perquè el carabassó es cuini amb la barreja. Ratllar formatge parmesà per sobre i afegir tàperes. Un raig d'oli d'oliva per acabar i ja ho tens!
I per a refrescar-te, res millor que una sopa freda de meló de @me_gusta_comer_sano on només necessites: meló, cogombre, 125 ml de quefir, suc de mitja llimona, deu fulles de menta, quatre cullerades d'AOVE i sal al gust. Tritura-ho tot fins a obtenir una textura suau. Refreda la sopa a la nevera durant almenys una hora i cap a la taula!
Si vols gaudir més de l'estiu amb família i amics, prova de preparar aquestes receptes i deixa de preocupar-te per passar llargues hores a la cuina. Gaudeix de menjars lleugers que et mantindran actiu i enèrgic durant tot el dia!