Recorregut gastronòmic pels bars del Mercat del Ninot, Galvany i Encants
Als mercats de Barcelona, a més de les parades tradicionals, també hi trobareu bars on fer una pausa, prendre un cafè o gaudir d’un bon esmorzar o dinar. Avui us proposem un recorregut gastronòmic pel Mercat del Ninot, el Mercat de Galvany i el Mercat dels Encants.
Comencem pel Bar Ket, que a molts dels que freqüenteu el Mercat del Ninot segur que us sona la Maria Àngels, qui està al capdavant del Ket. Hi ofereixen esmorzars de tota mena, tant entrepans, com esmorzars de forquilla. “El que més triomfen són les truites”, afirma la Maria Àngels. Concretament, la que més agrada és la de verdures, que porta carabassó, ceba, albergínia i pebrot. Tot i això, “heu de provar el xuixo de Castelló!”, molt famós entre la seva clientela. També compten amb una llarga carta de plats combinats calents per l’hora de dinar, tot i que cada dia en tenen de diferents! Els que solen cuinar més són la pasta bolonyesa, el cuscús al curri amb verduretes, ensaladilla russa, croquetes de l’Empordà, farcellets de llagostí vietnamites, entre molts d’altres. A més, ofereixen l’opció de preparar-te l’àpat perquè te l'enduguis a casa. Obren de dilluns a dissabte de 8 a 15 h, tot i que els divendres allarguen fins a les 18 hores.
Passem al Mercat de Galvany, on topem amb el Cafes Caracas. En Francisco, propietari de l'establiment, diu que “oferim tota mena d’entrepans, tant freds com calents, amb opcions clàssiques com l’hamburguesa, la botifarra i el llom”. Així mateix, cuinen esmorzars que deixen tip a qualsevol: plats combinats de carn, ous ferrats, verdures… El seu horari és de 6 del matí a 14 hores.
Per últim, visitem el Gall Encantat, del Mercat dels Encants, on ens atén la Rosa. En aquest bar hi trobareu una àmplia selecció d’entrepans, entre els quals destaquen el clàssic de truita de patates, el de calamars, i altres més variats com el de sobrassada o crema de cacau. També ofereixen tapes clàssiques com els calamars, fingers de pollastre, ous estrellats o carxofes. Si busqueu un lloc per dinar, aquest establiment és una gran opció: obren de 9 a 18 h els dilluns, dimecres, divendres i dissabte. El seu menú combina cuina mediterrània i hamburgueses, i tenen com a plat estrella les croquetes casolanes, que són una delícia. La varietat dels plats acostuma a canviar d’un dia per l’altre, tot i que la Rosa explica que “intentem adaptar-nos el màxim al gust del consumidor”. Normalment, ofereixen pasta, canelons, arròs i amanides, com a primer plat, i de segon, plats a escollir entre diferents tipus de carn i peix.
Com ja heu vist, us llepareu els dits amb aquesta oferta gastronòmica! Gaudiu d’aquests bars i tots els que tenim a la resta de Mercats de Barcelona.