Risotto de conill
- Mig conill trossejat
- 400 g d’arròs
- 1 ceba tendra
- 50 g de formatge parmesà
- 1 taronja
- 1 llimona
- 1 llima
- Una mica de sal
- Una mica d’oli d’oliva
- Unes fulles d’alfàbrega fresca
El conill és una carn blanca baixa en greixos, rica en proteïnes d'alta qualitat i una font de nutrients essencials com el ferro, el zinc i les vitamines del complex B, fonamentals per al bon funcionament del nostre organisme.
El conill en una opció excel·lent per a totes les edats i està especialment indicat per a aquelles persones que busquen una alimentació equilibrada. La Cigrid, de Bosch - Mestres Artesans - del Mercat del Clot, ens explica que a la botiga podreu trobar el conill en diferents formats: sencer, en medallons, cuixes, o mig conill trossejat.
Cada part del conill la pots elaborar de diverses maneres. A Bosch - Mestres Artesans ens recomana preparar "els medallons de conill a la planxa, ja que són fàcils de preparar i menjar gràcies al seu únic os central. D’altra banda, les cuixes són perfectes per fer al forn, mentre que el mig conill trossejat és ideal per a guisats i coccions lentes”.
El conill es pot cuinar al vapor, rostit, a la planxa, amb cocció lenta... A més, es pot gaudir en una àmplia gamma de plats, des de cassoles i guisats fins a broquetes a la graella i amanides fresques.
Aquí us deixem una recepta perfecta per gaudir del conill suggerida per Bosch - Mestres Artesans: un deliciós risotto!
Elaboració:
- Pica la ceba i reserva les fulles verdes per fer el caldo. Talla unes tires de llimona, taronja i llima, i ratlla la pell dels cítrics.
- Posa a bullir en una cassola amb aigua, sal i les fulles verdes de la ceba.
- Mentrestant, sofregiu la carn de conill salpebrada en una cassola a foc mitjà i reserveu-la.
- Afegeix a la cassola la ceba picada i l’arròs, ofega'l i afegeix les tires de cítrics i la carn.
- Ves afegint el caldo amb un cullerot, remenant lentament fins a obtenir una textura cremosa.
- Finalment, afegeix una mica de parmesà ratllat.
- Emplata, afegeix unes fulles d’alfàbrega i espolsa la ratlladura dels cítrics per sobre.
Al Mercat del Clot, podeu trobar conill de proximitat durant tot l’any. Si voleu més informació o fer una comanda, no dubteu a visitar-los! Per a noves idees de receptes i inspiració culinària, també podeu seguir-los a Instagram!
No espereu més i prepareu la recepta amb conill que més us agradi! Aprofiteu aquesta carn per crear plats deliciosos i nutritius per a tota la família.