Rotllets de vedella a la italiana
• 500 g de tapa o contra de vedella en 8 filets
• 4 talls quadrades de pernil dolç
• 1 culleradeta de mostassa (opcional)
• 150 g de formatge Edam o Gouda, tallat en 8 trossos.
• 2-3 cullerades d'oli
• 1 ceba, picada
• 1 gra d'all, picat
• 100 g de xampinyons, tallats a rodanxes
• 400 g de tomàquet de llauna, escorreguts i picats.
• ½ - 1 gotet de brou de pollastre
• Un pessic d'orenga sec
• Un full de llorer
• Sal i pebre negre acabat de moldre
• Julivert picat per adornar
Poseu els filets de vedella entre dos fulls de paper encerat i apreteu-los amb un corró o amb una maça fins que tinguin el mateix grossor que els trossos tallats de pernil cuit. Unti amb mostassa, si ho desitja, els talls de pernil.
Poseu ½ tall de pernil sobre cada filet de vedella, amb la mostassa per avall, si l'empra. Col·loqui el trosset de formatge en un extrem i després enrotlli la vedella i el pernil al voltant del formatge. Amb un cordill fi lligui els rotllos pels dos caps.
Escalfi l'oli en una paella gran. Feu els rotllos de vedella i fregeixi amb foc moderat durant uns 6 minuts fins que daurin per tots costats. Traieu els rotllos de la paella amb una escumadora o amb pinces de cuina i deixeu que s'escorrin.
Feu la ceba i l'all a la paella i fregeixi durant 5 minuts amb foc suau fins que s'estovi i dauri lleugerament. Afegiu els xampinyons a la paella i fregeixi durant 3 minuts més.
Aboqui, remenant a la paella els tomàquets, el brou i l'orenga, afegiu la fulla de llorer i assaoneu al gust amb sal i pebre. Poseu a bullir. Torneu a la paella els rotllos de vedella i removeu-ho amb la salsa.
Baixeu el foc, cobreixi la paella i escalfi suaument durant 10 minuts. Destapi i segueixi coent durant 10 minuts més o fins que la vedella es posi tendra i la salsa s'hagi reduït a la meitat.
Traieu els rotllos de la paella i tregui cura el bramant. Poseu els rotllos en una font calenta de servir i mantingui-a aquesta temperatura. Traieu el full de llorer de la salsa i comprovi aquell temps.
Amb una cullera aboqui la salsa sobre els rotllos de vedella i empolvoreu per sobre de julivert. Serviu-ho.