Sardines ‘a becafigo’
• 40 sardines fresques
• Pa de motllo
• 50 g de panses i pinyons
• 30 g d'anxoves
• 1 dl de vinagre i 2 d'oli d'oliva
• 50 g de sucre
• un polsim de sal
• 1 dl de suc de taronja i un de suc de llimona
• fulles de llorer
Netejarem les sardines i les obrirem, traient-ne l'espina. En un bol posarem en remull durant 5 minuts les panses i els pinyons amb el vinagre i el pa de motllo esmicolat, la sal, les anxoves, el suc de taronja i llimona i una mica d'oli. Després ho treballarem fins que quedi una massa compacta i suau.
Posarem les sardines obertes una al costat de l'altra i ficarem al mig de cadascuna una mica de la massa anterior. Les enrotllarem procurant que la cua quedi cap a fora i les col•locarem una al costat de l'altra en una plàtera de forn, amb les cues cap amunt i alternant-les amb fulles de llorer.
Hi tirarem un bon raig d'oli i les enfornem uns 5 minuts a 180º. Es podem menjar tèbies o fredes.