Sarsuela
Per al peix i marisc:
• Rap
• Lluç
• Gambes
• Musclos
• Cloïsses
• Farina de fregir
• Oli girasol
Per al brou "Americana":
• Gamba de sopa
• Aigua mineral
Per al sofregit:
• Oli d'oliva
• Ceba
• All
• Vi ranci
Per a la picada:
• Pa sec
• Avellana torrada
• Julivert
• Polpa de nyora o pebrot "choricero"
• Patata MonaLisa
Salpebrarem i enfarinarem el peix tallat a rodelles d'uns 100 gr i el fregirem a la paella, a foc viu. Quan comenci a prendre color, el passarem a una cassola molt ampla.
A part d'això, en una cassola amb oli, marcarem les gambes i les retirarem.
Després, sofregirem la ceba tallada petita i, un cop daurada, hi afegirem el vi ranci i ho deixarem reduir. Ho mullarem amb el brou Americana i hi afegirem les patates tallades a daus.
Quan siguin cuites les patates, hi afegirem el peix, les gambes, els musclos i les cloïsses. Amb el pa, l'avellana, el julivert i la nyora farem la picada, que afegirem al guisat així que s'obrin els musclos i les cloïsses.