SHOYU RAMEN
o 3 tires amples de cansalada de porc
o 6 ous
o 500 g de fideus Ramen
o 12 bolets shiitake
o cebollí
o Oli, vinagre i sal
Per al brou:
o 1 carcassa de pollastre (ales i colls)
o 3 fulls verds de porro
o 4 grans d'all pelats
o 1 trosset de gingebre
o 1 ceba pelada
o 1 pastanaga pelada
o 3 litres +/- d'aigua mineral
Per a la salsa:
o 250 cc de salsa de soja
o 100 cc de mirin
o 50 cc de sake
o 5 cm d'alga kombu
o 1 trosset de gingebre, d'all i de ceba tendra
Blanquegem els ossos de pollastre.
Daurem la cansalada en una paella per desgreixar-la.
Tallem els alls i tallem el gingebre. Netegem les fulles del porro.
Col·loquem tots els ingredients per al brou en l'olla exprés (ossos de pollastre, cansalada, fulles verdes del porro, alls, gingebre, ceba i pastanaga).
Omplim l'olla d'aigua mineral, la tapem i posem al foc. RES DE SAL.Quan comença la pressió, la deixem a foc lent durant 40 minuts. Després, l’apartem del foc i la deixem refredar a sota de l’aixeta amb aigua freda.
Posem en un cassó, a foc lent, la soja, el mirin, el sake, la ceba tendra, l'all i gingebre. Quan la salsa comenci a bullir la retirem del foc. Retirem els sòlids.
Bullim aigua amb vinagre i sal i posem els ous durant 6 minuts. Els retirem en un bol amb aigua amb gel.
Traiem la cansalada de porc de l'olla i la posem a marinar, juntament amb els ous pelats, en el recipient amb la salsa de soja que hem de preparat. Reservem a la nevera.
Bullim aigua i cuinem els fideus (el temps depèn de la classe de pasta i sol venir indicat en el paquet). Retirem i escaldem, a la mateixa aigua, els bolets shitake durant 1 minut.
Posem 4 o 5 cullerades soperes de salsa al bol on servirem la sopa i, a continuació, el brou calent. Tingueu en compte que falten els fideus, omplim 3/4
Afegim uns 80 g de fideus, ho barregem una mica, col·loquem la carn tallada a filets, l'ou partit per la meitat, els bolets shitake a quarts i cibulet picat. Podeu afegir el que vulgueu: pak choi, espinacs, bambú, col, alga nori, carn picada, bacó, marisc, gambes ...)
RECEPTA CEDIDA PE l'AULA DE CUINA DEL Mercat de la Guineueta (Inspira Gastronomia).
Unes receptes originals de: Marta Codina