Smoothies de temporada amb Chloé Sucrée
Durant el Petit Mercat de Mercats, al Mercat de la Marina, la Chloé Sucrée, referent de la cuina saludable, va impartir el taller ‘Biotiful smoothies, receptes i secrets’. La Chloé compta amb tres llibres publicats i un en camí, a més d’una plataforma, ‘Biotful’, on publica receptes i trucs per a treballar la cuina d’aprofitament.
El taller va girar entorn els smoothies, una de les formes més fàcils i diferents d’incorporar de manera diària fruites i verdures en la nostra dieta. Són receptes senzilles i refrescants, ideals per a l’estiu. La Chloé va destacar que, pràcticament, el més important dels smoothies és que tinguin un bon sabor, perquè si no, per molt que siguin saludables, no ens interessarà ni ens cridarà l’atenció preparar-los. La clau està a saber com combinar-los. Un truc és posar les verdures congelades, d’aquesta manera, el sabor queda dissimulat.
És important que tinguem una batedora potent, ja que si no ens pot quedar una textura de puré, que ja no és tan agradable i serà més difícil de beure.
Els tres smoothies que la Chloé va preparar van ser:
Smoothie de primavera:
- 1 plàtan
- 300 gr de Gerds
- Un grapat de pèsols congelats. Important: no han de ser frescos ni cuits
- Suc d’una llima
- Gingebre fresc
- 300 ml de beguda de civada
Smoothie súper veggie:
- Una base de 300 ml de suc de pastanaga
- 1 plàtan
- 1 préssec amb la pell
- Gingebre fresc
- Un grapat de pèsols
- Llavors de cànem
Purple Smoothie:
- ¼ d’un fonoll
- 300 g de nabius, preferiblement congelats
- Dàtils
- Mig plàtan
- Una cullerada de mantega de cacauet
- 300 ml de beguda de civada
L’elaboració de tots ells és ben senzilla! Incorporar tots els ingredients i batre-ho per aconseguir un smoothie deliciós!
Durant la ronda de preguntes amb el públic, van sorgir algunes propostes interessants al voltant dels smoothies. Un assistent va demanar un batut ideal per a la ressaca, i la Chloé va explicar que, en aquest cas, no hi pot faltar gingebre, llima, plàtan o verdures de fulla verda, com els espinacs o l’api, ja que ajuden molt a depurar.
[video:https://youtu.be/Tb4DXode_K4 width:700 align:center]