Sopa de ceba
• 4 cebes
• 150 g de formatge gruyère ratllat
• 50 g de mantega
• 1 litre de brou de carn
• 4 llesques de pa torrat
• Sal i pebre
Prepararem el brou de carn en una olla amb verdures i carn de vedella i ho deixarem bullir una hora i mitja. Ho colarem i ho reservarem.
Tallarem les cebes a rodelles molt fines i, desfarem en una altra olla la mantega a foc suau. Hi afegirem les cebes i ho courem a foc suau durant vint minuts, tot remenant-ho de tant en tant.
Quan les cebes estiguin tendres i dauradetes, hi afegirem el brou de carn calent. Rectificarem de sal i pebre i ho deixarem a foc suau vint minuts més.
Torrarem les llesques de pa, a sobre de les quals afegirem el formatge ratllat. Omplirem cassoletes individuals que puguin anar al forn amb la sopa i la cobrirem amb la llesca de pa abans d'enfornar-les per gratinar-les amb el forn fort.
També hi podem afegir un ou cru, procurant no trencar-ne el rovell, abans de cobrir-les amb el pa i enfornar-les.