Sopa de pèsols amb ous escalfats
• ½ k de patates
• 1 k de pèsols
• 2 porros
• 1 gra d’all
• 1 ceba
• 100 g de nata
• 4 ous
• 2 rovells d’ou
• mantega
En dos litres d’aigua bullirem les patates pelades i tallades a trossos. Hi afegirem el porro, la ceba i el gra d’all picats ben fins. Ho courem a foc viu durant mitja hora i hi afegirem una part dels pèsols prèviament bullits. Ho triturarem tot amb la batedora.
Dins d’una sopera, batrem els rovells d’ou amb la nata i hi abocarem la sopa ben calenta. Ho remenarem bé fins que tot estigui ben barrejat, hi afegirem un tros de mantega i els pèsols que hem reservat. Ho mantindrem calent.
Posarem al foc una cassola amb aigua i un raig de vinagre i quan comenci a bullir hi tirarem els ous, d’un en un i seguint la tècnica dels ous escalfats. Quan torni a bullir ho deixarem coure tres minuts.
Treurem els ous amb una escumadora i els afegirem a la sopa anterior, que servirem calenta.