Sōsu Yakissoba
500 grams de pasta per yakissoba
1 pastanaga tallada a rodanxes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot groc
1 tros de gingebre
¼ de bròquil de boquet
¼ d’api picat
¼ de bledes en cubs
1 pit de pollastre
250 grams de llom de porc o carn vermella de vedella
1 ceba mitjana
Sal
Oli de gira-sol
Una mica de cebollí per decorar
Salsa:
200 ml salsa de soja
150 ml d’aigua
50 ml de sake mirin
50 ml de sake sec
1 tros petit de gingebre ratllat
Tallar les bledes, el pebrot vermell, pebrot groc i pebrot verd en cubs mitjans. El bròquil de boquet, el pollastre i el llom caldrà tallar-lo a tires.
S’haurà de preparar la pastanaga i el gingebre ratllat. Posar l’oli de gira-sol en el wok i sofregir la pasta perquè quedi cruixent. Deixar la pasta al costat del wok, augmentar el foc i posar els ingredients poc a poc (d’acord amb el seu grau de duresa i que al finalitzar el plat tots tinguin la mateixa textura).
És important controlat que la verdura quedi ben cruixent. Després a baixar el foc i posar la salsa yakissoba (feta prèviament, preferiblement el dia abans).
Esperar a espessir o si estigués molt liquida, utilitzar una mica de midó barrejat amb aigua.
Barrejar-ho amb la pasta.
Com a pas opcional s’hi pot afegir un rajolí d’oli de cacauets torrats per donar-li un toc personal.
Recepta cedida per l’Espai Cuina’m del Mercat de la Vall d’Hebron.