Sōsu Yakissoba
<p>500 grams de pasta per yakissoba </p><p>1 pastanaga tallada a rodanxes</p><p>1 pebrot vermell </p><p>1 pebrot verd </p><p>1 pebrot groc </p><p>1 tros de gingebre</p><p>¼ de bròquil de boquet </p><p>¼ d’api picat </p><p>¼ de bledes en cubs </p><p>1 pit de pollastre </p><p>250 grams de llom de porc o carn vermella de vedella </p><p>1 ceba mitjana </p><p>Sal</p><p>Oli de gira-sol</p><p>Una mica de cebollí per decorar </p><p> </p><p> </p><p><strong>Salsa:</strong></p><p>200 ml salsa de soja </p><p>150 ml d’aigua </p><p>50 ml de sake mirin </p><p>50 ml de sake sec </p><p>1 tros petit de gingebre ratllat </p>
Tallar les bledes, el pebrot vermell, pebrot groc i pebrot verd en cubs mitjans. El bròquil de boquet, el pollastre i el llom caldrà tallar-lo a tires.
S’haurà de preparar la pastanaga i el gingebre ratllat. Posar l’oli de gira-sol en el wok i sofregir la pasta perquè quedi cruixent. Deixar la pasta al costat del wok, augmentar el foc i posar els ingredients poc a poc (d’acord amb el seu grau de duresa i que al finalitzar el plat tots tinguin la mateixa textura).
És important controlat que la verdura quedi ben cruixent. Després a baixar el foc i posar la salsa yakissoba (feta prèviament, preferiblement el dia abans).
Esperar a espessir o si estigués molt liquida, utilitzar una mica de midó barrejat amb aigua.
Barrejar-ho amb la pasta.
Com a pas opcional s’hi pot afegir un rajolí d’oli de cacauets torrats per donar-li un toc personal.
Recepta cedida per l’Espai Cuina’m del Mercat de la Vall d’Hebron.