Steak Tartare
• 150 carn picada de vedella neta de greix i nervis
• 2 cl oli d'oliva
• 1 g mostassa
• 1 rovell d'ou cru
• ½ llimona
• 3 g anxoves
• 3 g ceba
• 3 g tàperes
• 3 g cogombret en vinagre
• 1 g rovell d'ou dur i clara d'ou dur
• unes gotetes de Tabasco
• unes gotetes de Perrin's
• unes gotetes de conyac
• sal i pebre al gust
Farem tota l’elaboració en un bol que tindrem col·locat dins d’un altre més gran i ple de gel pilé perquè els ingredients crus d’aquest plat no se’ns malmetin.
Començarem per posar una mica d'oli al bol, afegir-hi l'anxova i trinxar-la ben fineta. Després, hi afegirem una punta de mostassa, unes gotetes de salsa Perrin's i unes altres de Tabasco, sal i pebre i lligarem la barreja anterior.
A continuació hi afegirem el rovell cru i més sal i ho tornarem a lligar bé. Després, quatre gotes de llimona i unes gotetes de conyac i ho tornarem a barrejar. Ara caldrà afegir-hi la picada: una culleradeta de ceba crua, una altra de tàperes, una altra de cogombret en vinagre i una de rovell i clara d'ou dur, tot picat ben fi. I tornarem a lligar la barreja.
Després caldrà que hi afegim la carn i l'obrim una mica per poder-la salpebrar bé abans de començar a barrejar bé tots els elements. Quan la barreja estigui feta només ens quedarà emplatar.