Sushi arco iris
• 5 fulles d'alga nori
• 1/2 remolatxa fresca (ratllada molt fina)
• 1/2 mango al punt (tallat a tires fines)
• 1/2 alvocat al punt, maduret (tallat a tires fines)
• una mica de gingebre fresc ratllat
• 125 gr de salmó fumat (opcional)
• 1 cullerada d'oli
• sal
• 10 fulles de cibulet fresc
• tamari (salsa de soja)
• 3 tasses d' arròs integral de gra rodó
• estoreta per enrotllar sushi
En primer lloc coem l'arròs amb aigua freda, sense sal i tapat uns 20 minuts. Passat aquest temps afegim la sal i deixem coure 10 minuts més. Deixem reposar 10 minuts, escórrer i reservar.
Per preparar l'alga, passem la fulla uns instants per la flama, cremant lleugerament la superfície. Reposem las fulles sobre el marbre i hi posem una pinzellada de tamari, per humitejar-les, tornar-les més flexibles i facilitar l'enrotllat.
Un cop humitejades les fulles preparem els suhis recolzant la fulla de nori sobre una estoreta per aquest us. Col·locarem a la part central de la fulla una línia de uns 3 cm. d'arròs, sobre la qual situarem 2 fulles de cibulet, un mica de gingebre fresc ratllat, un toc de remolatxa ratllada i unes tires de salmó. Una altra opció és posar-hi unes tires d'alvocat, unes tires de remolatxa i una tira de mango. Aquest us resultarà més dolç.
És el moment de enrotllar l'alga, pressionant amb l'ajuda de l'estoreta, aconseguirem un rotllet ben modelat.
Servim els rotllets tallats en 4 parts (per facilitar el tall utilitzem un ganivet llarg molt afilat), descobrint el color del sushi. Guarnim amb unes flors de rave i unes fulles de cibulet fresc. O bé, macerant fines làmines de gingebre, podem elaborar precioses roses de color salmó.
RECEPTA CEDIDA PER L’ESPAI CUINA’M DEL MERCAT DE VALL D’HEBRON - GAVINA IBERN