Temporada d’estiu, receptes refrescants
Tornem amb la segona edició de receptes per combatre la calor amb les propostes dels comerciants. En aquesta ocasió visitem Fruites i Verdures Cris al Mercat de Les Corts. L’Ismael, propietari de la parada, planteja des d’opcions ben simples com el meló amb pernil fins a algunes que requereixen més ingredients i elaboració. Entre les múltiples possibilitats, una de les més freqüents en aquesta època de l’any és el gaspatxo.
Els ingredients necessaris són:
- 4 tomàquets madurs
- 1 cogombre
- 1 pebrot verd
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all
- 3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de vinagre de vi
- Sal al gust
- Pebre negre mòlt al gust
- 1 tassa d'aigua freda
- Crostons de pa i trossos de pebrot per a guarnir
Elaboració:
- Pela els tomàquets. Per fer-ho, pots fer un tall superficial en creu a la part inferior de cada tomàquet i després submergir-los en aigua bullent durant uns 30 segons. Posteriorment, refreda'ls ràpidament en aigua gelada i la pell es desprendrà fàcilment. Tritura els tomàquets sense pell en un bol gran.
- Pela i talla el cogombre i el pebrot en trossos petits. Pela i pica la ceba i l'all.
- Afegeix el cogombre, el pebrot, la ceba i l'all picats al bol amb els tomàquets triturats.
- Afegeix l'oli d'oliva i el vinagre al bol. Salpebra al gust.
- Utilitzant una batedora de mà o un robot de cuina, tritura tots els ingredients fins a aconseguir una textura suau i homogènia.
- Afegeix l'aigua freda i barreja bé. Prova el gaspatxo i ajusta la saó i el vinagre segons el teu gust.
- Deixa el gaspatxo a la nevera durant almenys 1 hora perquè estigui ben fresc i els sabors es combinin.
- Abans de servir-lo, pots decorar el gaspatxo amb crostons de pa i trossos de pebrot si ho desitges.
Una altra recepta que ens recomana l’Ismael per a aquest estiu és un granissat de fruites natural. Una opció per gaudir a qualsevol hora del dia!
Ingredients:
- 2 tasses de fruita a la teva elecció (com ara maduixes, préssecs, pinya, cireres, etc.)
- 1/2 tassa d'aigua
- 2 cullerades de sucre (opcional, ajusta la quantitat segons la dolçor de la fruita)
- Suc de mitja llimona (opcional, per donar un toc àcid)
Elaboració:
- Renta i tallar la fruita en trossos petits. Si utilitzes fruita com maduixes o préssecs, pots retirar les pells i els pinyols si ho prefereixes.
- Col·loca la fruita tallada en una batedora o blender.
- Afegeix l'aigua i el sucre a la batedora. Si vols un toc àcid, pots afegir-hi també el suc de mitja llimona.
- Bat tots els ingredients fins a aconseguir una mescla suau i homogènia.
- Aboca la mescla en una safata o un recipient ample i pla.
- Posa el recipient al congelador durant unes 2 hores.
- Cada 30 minuts, treu el recipient del congelador i empra una forquilla per remenar la mescla. Això ajudarà a formar els cristalls de gel i assolir una textura granulada.
- Continua aquest procés de remenat cada 30 minuts fins que tot el granissat estigui congelat i tingui una textura desitjada.
- Quan el granissat estigui completament congelat, serveix-lo en copes o gots i a gaudir!
Aquest granissat de fruita natural és ideal per refrescar-te a l'estiu. Pots experimentar amb diferents combinacions de fruita segons les teves preferències!