Tiramisú amb clementina
dc., 12/02/2025 - 10:27

El programa de cuina "Qui cuina avui?" de la Xarxa+ ens trasllada al cor del mercat de la Boqueria per posar en valor el producte local i la creativitat gastronòmica, amb l’objectiu d’impulsar la cultura culinària de Catalunya, que el 2025 serà Regió Mundial de la Gastronomia.
En aquesta ocasió, el xef Mateu Blanch, del restaurant Caravista de Lleida, ens sorprèn amb una reinterpretació dolça d’un clàssic italià: el tiramisú. El gran protagonista serà la clementina de les Terres de l’Ebre, un cítric de temporada que destaca pel seu sabor intens i per ser una font natural de vitamina C.
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 clementines
- 250 g de mascarpone
- 50 g de melindros
- 70 g de sucre
- 4 ous
- Vainilla fresca
- 1 cafè
- 50 g de cacau en pols
- 2 cullerades de licor tipus Amaretto
Elaboració:
- Espremem les clementines i reservem el suc. Fem un cafè americà i el deixem refredar..
- Trenquem els melindros i els repartim al fons de diversos gots. Els ‘emborratxem’ amb el suc de clementina, el cafè fred i una mica de licor d’ametlla amarga. Pressionem lleugerament perquè absorbeixin els líquids.
- Per preparar la crema, separem els rovells de les clares d’ou. Muntem les clares a punt de neu i, en un altre bol, batem els rovells amb el sucre fins a obtenir una textura cremosa.
- Afegim la pell ratllada d’una clementina, el mascarpone i la vainilla fresca, i ho barregem tot amb una batedora (millor si és elèctrica) fins aconseguir una textura suau.
- Posem la barreja en una màniga pastissera i la repartim sobre els melindros emborratxats.
- Empolvorem cacau i cafè en pols per sobre, i com a toc final, afegim una mica de pell de clementina ratllada.
Unes postres ideals per gaudir de la tradició italiana amb un toc fresc i refrescant de casa nostra!