Trinxat de patata i bleda amb sardines al perfum de brasa
Pel trinxat
• 2 Patates
• 1 manat de bleda
• 1 tall de cansalada de porc
• Sal
• All
Per les sardines
• 4 sardines grans
• Romaní
• Farigola
• Grans d'all
• Oli d'oliva
Pelarem i tallarem les patates. Rentarem i tallarem les bledes i les ficarem en una cassola amb les patates. Ho cobrirem tot amb aigua i ho farem bullir amb un grapat de sal. Un cop cuita la bleda i la patata, ho escorrerem i ho trinxarem amb una forquilla.
Mentrestant, netejarem les sardines, les filetejarem i les posarem en aigua i gel per treure'n la sang i les impureses.
A continuació, en una paella rostirem la cansalada tallada petita, hi afegirem els alls i els sofregirem. Un cop daurats, hi abocarem el trinxat de patata i bleda. Ho courem a la paella fins que perdi l'aigua i quedi en forma de truita.
Mentrestant, courem les sardines: en un bol posarem les herbes aromàtiques i l'oli d'oliva i ho cremarem amb l'ajut d'un bufador. Després, ho posarem per sobre de les sardines, que tindrem en una plata de forn, i les courem amb el bufador.
Per a la presentació, posarem al plat una quenelle (bola feta amb l'ajuda de dues culleres) de trinxat a sobre de la qual hi afegirem la sardina cuita. Ho regarem amb oli i ja ho podem servir.