Truita de carbassó amb el seu toc de ceba tendra
6 ous rossos o blancs
1 ceba grossa
3/4 carbassons (depenent de la mida)
sal
oli
El primer que hem de fer és treure la pell als carbassons i tallar-los en daus petits. No cal que siguin regulars.
Després tallem la ceba petita i el més fina possible. Si us agrada amb un sabor més suau, feu servir ceba dolça o de Figueres -les més morades-. Quan ho tenim preprat, escalfem l'oli a la paella i quan veiem que està calent, baixem la intensitat del foc i hi afegim la ceba i la reduim fins que ens quedi daurada, però que no es cremi ni quedi cruixent. Això ho aconseguirem removent a poc a poc i de manera constant.
Després hi afegim els carbassons i els barregem amb la ceba fins que estiguin fets. Ho retirem del foc i ho podem posar sobre paper de cuina per treure-li tot l'oli possible.
Ara és l'hora dels ous; els batem en un bol i hi afegim una mica de sal i pebre (si voleu) i afegim els carbassons i la ceba i barregem bé. Ara en la mateixa paella que hem fet coure els ingredients, posem un rajolí d'oli i bolquem els ingredients barrejats del bol.
Quan la truita estigui fet per un costat, li donem la volta amb l'ajuda d'un gira-truites o bé d'un plat i intentem que ens quedi melosa per dins, però feta per fora.
I ja la podeu menjar o bé calenta, o bé fer-la d'un dia per l'altre i menjar-la freda. Bon profit!