Truita de patates (@rafuel55)
- Patates, del tipus Monalisa
- Ceba caramel·litzada
- Tartufata, per donar-li gust a tòfona
- Sal
- Oli d’oliva
- Ous de gallines en semillibertat. Per cada patata mitjana comptem un ou i, cada tres patates, n’hi afegim un més.
1. Tallem les patates i les posem en una paella amb cocció mitjana durant 20-25 minuts. Després, les escorrem bé i les deixem en un bol.
2. Afegim la ceba caramel·litzada al bol on tenim les patates ja cuites. La ceba es pot comprar feta o la podem fer nosaltres en una paella amb oli i, a poc a poc, anar-la caramel·litzant.
3. Afegim la tartufata i hi posem sal. Reservem.
4.En un altre recipient, batem els ous.
5. Afegim els ous al bol on tenim les patates amb la ceba i la tartufata. És important aixafar la patata i la ceba amb els ous i anar barrejant tots els ingredients amb una batedora manual. D’aquesta manera, segons el Rafuel, fem que l’ou entri als porus de la patata i quedi melosa.
6. Preparem una paella per fer la truita i afegim un raig d’oli. És important que la paella sigui antiadherent i que no estigui ratllada. Tal com explica el Rafuel, l’antiadherent es trenca quan la paella està calenta i la refredem amb aigua freda. Cuidem les paelles!
7. Incorporem tota la mescla a la paella un cop l’oli estigui calent. Cal dominar el foc, no podem cremar-la per fora i que ens quedi crua per dins, s’ha d’anar a poc a poc i només donar-li una volta.
8. Anirem remenant la paella perquè la truita no s’enganxi. Cal esperar a fer-ho quan l’oli surt pels costats de la truita. Això ens indica en quin moment la truita s’ha segellat.
9. Girem la truita i acabem de coure-la. Anoteu-vos aquest petit truc: en girar la truita amb un plat, cal posar-hi un raig d’oli perquè la truita rellisqui bé. Sobretot, abans de tornar-la a abocar a la paella, cal posar una mica d’oli a la paella.
Si seguiu aquesta recepta, us quedarà una truita diferent que segur que agradarà a casa!
A més, podeu deixar-vos portar i innovar, afegint ingredients com el formatge, el pebrot, la sobrassada o el xoriç. Aquests dos últims, recordeu passar-los abans per la paella perquè l’oli que deixin anar s’integri amb la patata! D’aquesta manera, podem aprofitar ingredients que s’estan a punt de fer malbé per aconseguir una truita de patates d’allò més original i deliciosa! Us atreviu a donar una volta a la truita de patates tradicional?