Turbot amb trinxat i llagostins
Turbot
• 4 filets de turbot (150 gr cada un)
• 4 llagostins
• Oli d’oliva
• Sal
• Pebre
Trinxat
• 8 llagostins
• 1 col petita
• 2 patates mitjanes
• 2 alls secs laminats
• Oli d’oliva suau
• Sal
• Pebre
Xips moniato
• 1 moniato
• Oli d’oliva suau
• Sal
• Pebre
Pel turbot:
Pelar els llagostins. Reservar caps i pells i, a banda, cues. Sobre un tros de paper de film amb una mica de oli d’oliva, sal i pebre, col·locar un filet de turbot. Al centre posar una cua de llagostí. Enrotllar el filet com un rul·lo i tancar-lo bé amb ajuda del paper film. Lligar ambdós extrems del rul·lo amb fil. Coure 3 minuts els rul·los en una cassola amb aigua bullent, cobrint del tot. Treure i deixar refredar. Retirar el film i marcar la pell del turbot en una paella ben calenta amb oli i reservar.
Pel trinxat:
Pelar els llagostins i reservar caps i pells i, a part, les cues. En un casso petit cobrir caps i pells amb oli. Coure a foc baix. Deixaran anar el color i el sabor a l’oli. Passats 30 minuts, colar i guardar l’oli aromatitzat. Tallar la col. Aprofitar les fulles més verdes. Netejar i coure amb poca aigua amb les patates tallades a rodanxes. Un cop tot cuit, escórrer i trinxar amb un morter. Tallar 8 cues a daus i saltar-les amb els alls secs laminats i oli de llagostins i salpebrar. Barrejar amb el trinxat.
Pels xips de moniato:
Pelar i tallar el moniato a làmines fines (1 mm). Fregir fins que sigui cruixent. Reservar sobre paper de cuina per retirar l’oli sobrant i salpebrar.
Per servir, posar el trinxat a la base amb el rul·lo de turbot a sobre. Decorar amb les xips.