Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Viatgem al Japó amb el verat

dt., 29/04/2025 - 09:46
Imatge destacada
etiquetes
Peix i marisc
categories
Receptes i consells

El verat és un peix blau amb una riquesa nutricional i gastronòmica que el fa mereixedor de protagonisme a les nostres llars. Amb una carn saborosa, el verat és un aliment ideal per a plats tradicionals i clàssics com innovadors. 
 

El verat és un peix de mida mitjana, que pot arribar fins als 50 cm de llargària, amb un llom blau verdós i un ventre platejat. És conegut per la seva carn rica en àcids grassos omega-3, característica el converteix en una excel·lent opció per a la salut cardiovascular i cerebral.
 

1


A més, el verat és una font destacada de proteïnes d’alt valor biològic, vitamines del grup B, vitamina D i minerals com el fòsfor i el seleni. A més a més, té
moltes formes de preparar-se per menjar: a la planxa, al forn, en escabetx, marinat o fins i tot cru.
 

Al Japó, el verat és conegut com a “masaba” i és molt apreciat per la gastronomia nipona. Es consumeix tant cru com marinat, i és un ingredient essencial en plats com el “Shimesaba”.
 

Yoshikazu Suto, xef i propietari del restaurant Suto a Barcelona, amb una estrella Michelin, és un mestre en l’art de la cuina japonesa, i a la fira Mercat de Mercats ens va ensenyar a preparar-lo de dues maneres boníssimes: “Nanbanzuke”, una espècie d’escabetx japonès de verat, i “shimesaba”. 


 

2

 


Ingredients per al ‘Nanbanzuke’ (4 persones):

  • 3 o 4 verats
  • 40 g de katsuobushi (bonítol sec ratllat)
  • 1 l d’aigua
  • 150 ml de vinagre d’arròs
  • 150 ml de mirin
  • 150 ml de salsa de soja
  • 50 ml de sake
  • 60 g de sucre
  • Sal al gust
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • Gingebre fresc al gust
  • 1 pebrina (opcional, si us agrada el picant)
  • Farina de rebosteria (per enfarinar el peix)
  • Sichimi (barreja d’espècies japonesa, opcional)
  • Llimona o llima (per ratllar al final)
  • Oli d’oliva (per saltar)


Elaboració del 'Nanbanzuke':

  1. Posa a bullir 1 litre d’aigua i, quan comenci a evaporar-se, afegeix el katsuobushi. Deixa-ho coure 3 minuts i cola el brou.
  2. En una paella amb oli d’oliva, salta la pastanaga i la ceba tallades fines. Reserva.
  3. Fileteja els verats i enfarina’ls lleugerament. Fregiu-los ràpidament i reserva'ls.
  4. En una olla, redueix l’alcohol del sake deixant-lo evaporar. Afegeix-hi el mirin, el sucre, sal al gust, el gra d’all sencer, talls de gingebre al gust i la pebrina (si vols un toc picant).
  5. Incorpora el brou infusionat amb katsuobushi. Mentre bull, afegeix al final la salsa de soja i, tot seguit, el vinagre d’arròs. Aquests dos últims ingredients només han d’agafar temperatura, no bullir.
  6. Rectifica de sal si cal.
  7. En un recipient, posa els filets de verat i les verdures saltades. Aboqui el brou calent per sobre i deixa-ho marinar durant dos dies a la nevera.
  8. A l’hora de servir, col·loca el verat al plat, afegeix les verdures, ratlla una mica de llimona o llima per sobre, posa caldo al gust i, si vols, afegeix-hi una mica de sichimi.

 

3

 

Ingredients per al ‘Shimesaba’ (verat marinat amb vinagre i sal):

  • Filets de verat (quantitat al gust)
  • 30 g de sucre per cada 100 g de filet
  • La mateixa quantitat de sal (30 g per cada 100 g de filet)
  • Vinagre d’arròs (prou quantitat per cobrir els filets)


Elaboració del 'Shimesaba':

  1. Col·loca els filets de verat sobre una superfície neta i cobreix-los completament amb el sucre. Deixa’ls marinar 1 hora.
  2. Passada l’hora, renta els filets sota l’aixeta per eliminar el sucre.
  3. Torna a cobrir els filets, aquest cop amb sal, i deixa’ls marinar 1 hora més.
  4. Renta els filets i col·loca’ls en un recipient. Cobreix-los amb vinagre d’arròs. Si vols assegurar-te que els filets romanen submergits, pots posar-hi paper de cuina a sobre, que absorbirà i distribuirà el vinagre uniformement. Deixa-ho marinar 45 minuts.
  5. Després d’aquest temps, els filets estaran llestos per servir.

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal