Homenatge a les àvies

25/05/2021 - 09:22

Recuperar la memòria històrica d'aquelles que sense anar a la guerra van fer la lluita des de casa.

Recuperar la memòria històrica d'aquelles que sense anar a la guerra van fer la lluita des de casa.

Dues dones es refugien a l’edifici que ara és la Fàbrica de Creació durant un dels bombardejos feixistes assolen Barcelona en els primers mesos de 1938. No estan soles, ja que també s’hi han aixoplugat un nodrit grup de vianants. En aquesta trobada entre les dones i el públic, s’aniran descobrint moments de les seves històries particulars i de la història col·lectiva.

Estrenada el passat onze de març al teatre del centre, ara es recupera per al Calidoscopi Cultural d’enguany, dedicat a les arts escèniques.

La companyia Clip Teatres va néixer al Centre Cívic Sant Andreu l’any 1996 i des d’aleshores els podeu trobar en residència. Assajant dos cops per setmana i intensificant a mesura que s’apropa l’estrena, cada trimestre presenten una nova obra de teatre a la sala Imma Planas de l’equipament.

Algunes vegades representen obres clàssiques, d’altres ocasions, en canvi, la companyia s’implica en tot el procés de creació, fins i tot l’escriptura del text. És el cas de l’Homenatge a les àvies, fruit de la feina ingent de la Marta Genís i l’Àngels Castuera. Elles dues van idear el projecte i han desenvolupat la dramatúrgia, han dirigit l’obra i en són les dues actrius.

Per tal de desenvolupar el projecte Homenatge a les àvies, van comptar amb la col·laboració inestimable i el testimoni directe de diverses veus del barri, com la de la Montse Sala, usuària del centre, i d’altres dones que també van viure la guerra.

Podreu retre un Homenatge a les àvies dijous 10 de juny a les 19.00 h. La funció serà a La Fàbrica de Creació (c/ de Sant Adrià, 20). La funció és gratuïta, només cal que reserveu entrades gratuïtes des d’aquest formulari. Recordeu que les places són limitades i si a l’últim moment no podeu venir, us agrairem que retorneu l’entrada per tal que altres persones de la llista d’espera puguin veure l’obra.