Reconeixement a les entitats centenàries vinculades amb la ciutat

12/05/2022 - 15:51 h

Reconeixements i distincions. Es crea una nova distinció per reconèixer l’antiguitat i el vincle amb la ciutat d’entitats o institucions

L’Ajuntament de Barcelona ha creat una nova distinció per a entitats i institucions centenàries de la ciutat, que poden sol·licitar-ne l'obtenció fins al 17 de juny

El plenari del Consell Municipal va aprovar el passat mes de març la modificació del Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Barcelona que incorpora, com a novetat, una distinció per reconèixer la trajectòria d’aquelles entitats de la ciutat que tinguin 100 anys o més i una acreditada trajectòria vinculada amb Barcelona.

Les sol·licituds es poden presentar entre
el 17 de maig i el 17 de juny
a través del següent enllaç:
Tràmit de sol·licitud del Premi Entitats Centenàries

Els requisits bàsics per poder-hi participar són tenir 100 anys o més de recorregut i un vincle amb la ciutat demostrables. Per això la gestió, que s’ha de realitzar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, implica inscriure’s en el Fitxer d’Entitats i acompanyar el tràmit d’algun document acreditatiu que verifiqui l’antiguitat de l’entitat (estatuts, acta de constitució, etc.) i d’una justificació de la seva trajectòria que n’expliciti la implicació amb la ciutat.

La valoració de les sol·licituds es realitzarà al plenari del Consell Municipal a finals d’any, i la data prevista per lliurar les distincions com a entitats centenàries tindrà lloc pels volts de Santa Eulàlia (12 de febrer).

Aquesta nova distinció, que serà de caràcter anual, complementa la resta de medalles que atorga la ciutat en reconeixement de la tasca o la trajectòria destacada de persones o d’entitats de la ciutat i no és incompatible amb aquestes distincions.

Més informació