Jornada anual de la Xarxa NUST “10 anys treballant en xarxa: de la conciliació a la responsabilitat social de les cures”
El dimarts 7 de juny va tenir lloc la Jornada anual de la Xarxa NUST a la Sala Emprèn de Barcelona Activa. La Jornada, en què es van celebrar els 10 anys de la Xarxa NUST, va tenir diferents espais: la conferència inaugural, la taula sobre la història i evolució de la Xarxa, networking durant la pausa, la presentació de bones pràctiques i el diàleg “De la conciliació a la responsabilitat social de les cures”.
La Jornada, emmarcada en la Setmana dels Horaris, va ser inaugurada per Jordi Via, Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, qui va remarcar, entre d’altres, els següents aspectes:
- Tal i com afirma Hartmut Rosa, vivim en un temps d’acceleració com a reflex de la crisi ecològica, financera i personal.
- Cal reapropiar-nos del temps, introduint elements de democratització en l’economia i la cultura.
- Hem d’aportar criteris de responsabilitat social, econòmica i ecològica per impulsar l’economia plural.
- L’economia i l’empresa han d’estar al servei de les persones i la Xarxa NUST ens proporciona exemples sobre el que convé fer dins el món de l’empresa.
Seguidament, es va dur a terme la conferència inaugural a càrrec del CTESC per exposar el recent Informe sobre la gestió del temps de treball remunerat en el context de la reforma horària. A continuació, va tenir lloc la taula sobre la història, evolució i reptes de la Xarxa NUST, a càrrec de les empreses Nestlé, Progess i Ops Neo del Grup Motor de la Xarxa NUST.
Després del networking a la mitja part de la Jornada, en què els i les participants van tenir l’oportunitat de veure l’exposició dels 10 anys de la Xarxa NUST, es va iniciar la taula amb les presentacions de les bones pràctiques de les empreses guanyadores de la 4ª edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps: La Ciutat Invisible, Softmachine, Fundació Joia i Henkel. Finalment, va tenir lloc el diàleg “De la conciliació a la responsabilitat social de les cures”, amb la participació de DDiPAS (Dones Directives i Professionals de l’Acció Social) i l’AHIGE (Associació Homes Igualitaris de Catalunya). La cloenda va anar a càrrec d’Ester Vidal, Directora de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.